Vyjádření místopředsedkyně ALICE k požáru v roztockém Domově Alzheimer

  • Vyjádření místopředsedkyně ALICE k požáru v roztockém Domově Alzheimer

    • 06 Jun 2022
    • Posted By : Dana Búriková

    Dovolte mi vyjádřit účast a podporu všem klientům, rodinám a zaměstnancům Alzheimer domova v Roztokách u Prahy.
    Tragická událost která se v tomto zařízení stala se nás všech velice dotýká.
    Odborová organizace Alice sdružuje pracovníky a pracovnice v sociálních službách, a proto víme, jak velký zásah do života všech zúčastněných to je.
    Tři hlavní témata, která si Alice klade za cíl, jsou důstojné mzdy, zvýšení počtu zaměstnanců a bezpečnost práce.
    Tyto tři aspekty jsou úzce propojeny. Pokud jsou sociální služby i nadále podfinancovány není možné zvýšit počet zaměstnanců a potažmo plně dodržovat bezpečnostní předpisy.
    Nechci spekulovat, co přesně se v Alzheimer domově stalo. Nemám dostatek informací k vyvození závěru čí to byla chyba.
    Bohužel ale mohu předpokládat, že podobná situace se může opakovat. Je nezbytně nutné oslovit vládu a poskytovatele sociálních služeb s jasnými požadavky. Peníze na zaplacení dostatečného počtu proškoleného personálu se prostě musí najít! Jde tu především o bezpečnost samotných klientů a pracovníků a kvalitu poskytované péče. Obojího je v podstavu zaměstnanců i přes veškeré jejich nasazení náročné dosáhnout.
    Já sama pracuji jako pečovatelka v DZR a vím,že na klientech nám záleží. Jsou naše druhá rodina a chceme o ně pečovat co nejlépe. Nežádáme nic víc než aby nám to naši zaměstnavatelé umožnili.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
I agree