Levná péče nikoho nešlechtí!

  • Levná péče nikoho nešlechtí!

    • 30 Apr 2024
    • Posted By : ALICE UZO

    Dnes si připomínáme Svátek práce a význam tohoto dne z mnoha důvodů, včetně historických triumfů odborového hnutí. Díky těmto úspěchům máme dnes volné víkendy, právo na placenou dovolenou, právo na bezpečné pracovní podmínky, atd. Nicméně, naše práce zdaleka není u konce! Nepřestáváme bojovat za ještě lepší pracovní podmínky a spravedlivé zacházení v práci. Dnes, právě v tento symbolický den, sdílíme s vámi naši výzvu ministru práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi. Žádáme ho, aby reagoval na dlouhodobé finanční podhodnocení sociálních služeb a zlepšil tuto situaci.

    Jak již ukázala platforma Za minimální důstojnou mzdu, 92 procent z nás pracuje pod hranicí minimální důstojné mzdy, která minulý rok byla vypočítána na 45 573 Kč hrubého. Právě to je důvod, proč jsme petici pojmenovali*y Levná péče nikoho nešlechtí. Vaše podpora je pro nás klíčová. Prosíme, přečtěte si naše požadavky, podepište petici a sdílejte ji mezi své kolegyně, kolegy a známé! Děkujeme za vaši podporu a solidaritu v našem společném úsilí o spravedlivější pracovní podmínky pro všechny.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
I agree