Seminář s Janem Trnkou COVID-19: Očkovat?

  • Seminář s Janem Trnkou COVID-19: Očkovat?

    • 10 Feb 2021
    • Posted By : ALICE

    Jako pracovníci a pracovnice v sociálních službách máme za sebou mimořádně náročný a vyčerpávající rok v pandemii COVIDu. Naději představuje očkování, ke kterému bychom měli mít jako zaměstnanci a zaměstnankyně v sociálních a zdravotnických službách přednostní přístup. Vakcína však kromě naděje vzbuzuje také obavy a řadu otázek:  Je očkování skutečně bezpečné?  Měli by se očkovat i lidé, kteří COVID už prodělali?  Mají se očkovat i zdraví lidé, kteří nepatří do rizikových skupin?  Nepřinese vakcína nebezpečné nežádoucí účinky?  Nezmění nová vakcína naši genetickou informaci? 

    Tyto a další vaše otázky odpověděl při prvním veřejném seminári Alice doc. MUDr. Jan Trnka, Ph.D., MPhil., který působí na Ústavu biochemie, buněčné a molekulární biologie na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Je členem Centra pro modelování biologických a společenských procesů.

     

     

    Pro velký úspěch prvního semináře Alice uspořádala druhý navazující seminář, při kterém Jan Trnka odpovídal na zajímavé dotazy z publika týkající se očkování.

     

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
I agree