Podpisová výzva: Nová vize pro sociální služby

  • Podpisová výzva: Nová vize pro sociální služby

    • 29 May 2021
    • Posted By : ALICE UZO

    S blížícími se parlamentními volbami jsme se rozhodli, že je potřeba jednat, aby naše témata nezapadla a aby se s pracujícími v sociálních službách počítalo. Vytvořili jsme podpisovou výzvu, kterou můžete podepsat v sekci Zapojte se.

    Co navrhujeme:

    1. Postupné dorovnání mzdových a platových podmínek. Chceme zastavit rozevírání nůžek mezi odměňováním v neziskovém/soukromém sektoru a ve veřejném sektoru sociálních služeb. Stále se v praxi setkáváme se situací, kdy osoba zaměstnaná v soukromém nebo neziskovém sektoru bere významně méně, než osoba ve státním sektoru na stejné pozici.

    2. Zvýšení mezd i platů v sociálních službách o 10 % ve státním rozpočtu na rok 2022. Je nepřípustné, aby zaměstnanci a zaměstnankyně v sociálních službách byli sami ohroženi chudobou. Řada z nich odvádí svou práci za čistou mzdu nižší než 19  000 Kč.

    3. Minimální zákonnou dovolenou v rozsahu 5 týdnů pro veřejný i neziskový a soukromý sektor sociálních služeb. Odpočatí zaměstnanci a zaměstnankyně podávají lepší pracovní výkony. Kvalitní sociální služby si zaslouží nejen samotní klienti těchto služeb, ale celá naše společnost.

    Jak toho docílit:

    - podepište výzvu

    - sdílejte ji se svými kolegy a přáteli

    - staňte se členy ALICE a zapojte se do jejích aktivit

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
I agree