Seminář s Janem Trnkou COVID-19: Očkovat?

  • Seminář s Janem Trnkou COVID-19: Očkovat?

    • 10 Úno 2021
    • Autor/ka: ALICE

    Jako pracovníci a pracovnice v sociálních službách máme za sebou mimořádně náročný a vyčerpávající rok v pandemii COVIDu. Naději představuje očkování, ke kterému bychom měli mít jako zaměstnanci a zaměstnankyně v sociálních a zdravotnických službách přednostní přístup. Vakcína však kromě naděje vzbuzuje také obavy a řadu otázek:  Je očkování skutečně bezpečné?  Měli by se očkovat i lidé, kteří COVID už prodělali?  Mají se očkovat i zdraví lidé, kteří nepatří do rizikových skupin?  Nepřinese vakcína nebezpečné nežádoucí účinky?  Nezmění nová vakcína naši genetickou informaci? 

    Tyto a další vaše otázky odpověděl při prvním veřejném seminári Alice doc. MUDr. Jan Trnka, Ph.D., MPhil., který působí na Ústavu biochemie, buněčné a molekulární biologie na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Je členem Centra pro modelování biologických a společenských procesů.

     

     

    Pro velký úspěch prvního semináře Alice uspořádala druhý navazující seminář, při kterém Jan Trnka odpovídal na zajímavé dotazy z publika týkající se očkování.

     

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování různých prvkůspojených se sociálními sítěmi a také k analýze návštěvnosti. S našimi partneryz oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informaceo Vašem používání stránky, jež mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jstejim poskytli nebo které shromáždili během vašeho používání jejich služeb.
Přijměte a pokračujte